Κατηγορίες

Σπαγγέτι με πέστο αβοκάντο

01/01/2018 19:00, 0 σχόλια

Σπαγγέτι με πέστο αβοκάντο
Μια γευστικότατη μακαρονάδα με την πιο εύκολη και απίστευτα κρεμώδη σάλτσα από αβοκάντο. Ένα πιάτο που θα λατρέψουν οι φαν της υγιεινής διατροφής αλλά και όσοι θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Φτιάξτε περισσότερη σάλτσα για να τη χρησιμοποιήσετε σε σάντουιτς ή όπου αλλού σας αρέσει.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 πακέτο σπαγγέτι
2 ώριμα και μαλακά αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένη στη μέση
1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


   
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε.
2. Για τη σάλτσα αβοκάντο: Βάζουμε στο μπλέντερ το αβοκάντο, το βασιλικό, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και πολτοποιούμε. Με το μπλέντερ σε λειτουργία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε αργή ροή μέχρι να γίνει σαν κρέμα η σάλτσα.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τα ντοματίνια. Σερβίρουμε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;