Κατηγορίες

Πένες με πέστο λιαστής ντομάτας και ελιές

Πένες με πέστο λιαστής ντομάτας και ελιές
Νόστιμο και γρήγορο πιάτο ζυμαρικών με υλικά που μοσχομυρίζουν Μεσόγειο.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 πακέτο πένες (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)
1 βαζάκι λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού
1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι ελιές, ολόκληρες ή κομμένες σε φετάκια
λίγα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού για γαρνίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Τις σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν.
2. Στο ενδιάμεσο, χτυπάμε στο μούλτι τις λιαστές ντομάτες μαζί με το ελαιόλαδο τους, το σκόρδο , το βασιλικό και αλατοπίπερο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
3. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τις ελιές στο μπολ με τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά, προσθέτοντας όσο νερό χρειάζεται από αυτό που κρατήσαμε στην άκρη. Γαρνίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;