Κατηγορίες

Καρμπονάρα με γιαούρτι

Καρμπονάρα με γιαούρτι
Εύκολη και πολύ νόστιμη παραλλαγή της αγαπημένης μακαρονάδας. Το γιαούρτι με λίγα λιπαρά την κάνει πολύ πιο ελαφριά χωρίς όμως να χάνει κάτι από την ξεχωριστή γεύση της.

Υλικά

(για 4 άτομα)

400 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
200 γρ  μπέικον καπνιστό (ή παντσέτα), ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι γιαούρτι με 2% λιπαρά
1 ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
2 μεγάλα αυγά
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν.
2. Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, σοτάρουμε στο λάδι το μπέικον σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να γίνεται καφετί.
3. Σε ένα μπολ, που το έχουμε διατηρήσει ζεστό, ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μισή παρμεζάνα και αλατοπίπερο. Σπάμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε στη συνέχεια και το μπέικον.
4. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα γυρίζουμε αμέσως στη ζεστή κατσαρόλα που έβραζαν. Προσθέτουμε και τα υλικά από το μπολ και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ώστε να αναμειχθούν τα υλικά. Αν η σάλτσα φαίνεται πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο από το ζεστό νερό των ζυμαρικών που φυλάξαμε.
5. Σερβίρουμε την καρμπονάρα ζεστή και δίπλα σε μπολ την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.




Σχόλια

Guest
Guest - 16/01/2021 04:30Απάντηση
υπέροχα. συγχαρητήρια για την σελίδα σας. Βρίσκει τα πάντα κάνεις.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;