Κατηγορίες

Μακαρονάδα με γαρίδες, λεμόνι και σπανάκι

08/03/2018 17:00, 0 σχόλια

Μακαρονάδα με γαρίδες, λεμόνι και σπανάκι
Μια νόστιμη μακαρονάδα με ζουμερές γαρίδες και απλά υλικά, για κάθε περίσταση. Το μυστικό στη γεύση της είναι οι λεπτές φέτες λεμονιού που σοτάρονται μέχρι να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια ψιλοκόβονται και ανακατεύονται με τα υπόλοιπα υλικά, δίνοντας ένα ιδιαίτερο άρωμα στο πιάτο.

Υλικά
(για 4 άτομα)

400 γρ. σπαγγέτι
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες από τα κελύφη και το εντεράκι τους
150 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι
½ φλιτζάνι παρμεζάνα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε 2 κ.σ. λάδι τις φέτες λεμονιού για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν τις ψιλοκόβουμε.
2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
3. Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν προσθέτουμε ακόμη 1 κ.σ. λάδι στο τηγάνι που είχαμε σοτάρει τις φέτες λεμονιού και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια το σκόρδο για 1 λεπτό.
4. Προσθέτουμε τις γαρίδες στο τηγάνι με τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσουν.
5. Προσθέτουμε στο τηγάνι το σπανάκι, τις ψιλοκομμένες φέτες λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν και αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για 2-3 λεπτά.
6. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τις γαρίδες και το σπανάκι. Αν δεν τα χωράει το τηγάνι τα μεταφέρουμε όλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
7. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά πασπαλίζοντας με παρμεζάνα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;