Κατηγορίες

Φωλιές σφολιάτας με κοτόπουλο και σπανάκι

Φωλιές σφολιάτας με κοτόπουλο και σπανάκι
Εύκολο και πολύ γευστικό πιάτο, ιδανικό για μπουφέ ή ως σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. Η γέμιση είναι χορταστική και γεμάτη αρώματα!

Υλικά
(για 3-4 άτομα)

2 φύλλα σφολιάτας
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
400 γρ. κοτόπουλο φιλέτο σε κομματάκια
200 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκι κομμένα σε ροδέλες
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
¼ φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Ζεματάμε για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό το σπανάκι και στη συνέχεια το σουρώνουμε και το ψιλοκόβουμε.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλατοπίπερο, τον άνηθο, το ψιλοκομμένο σπανάκι, 1 φλιτζάνι νερό και βράζουμε για 15-20 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Στο τηγάνι δεν θα πρέπει να μείνει ζουμί παρά μόνο ελάχιστο λαδάκι.
3. Κόβουμε τις σφολιάτες σε 8 τετράγωνα κομμάτια συνολικά. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε βουτυρωμένο ταψί και μοιράζουμε στο κέντρο τους τα σοταρισμένα υλικά από το τηγάνι. Διπλώνουμε τις γωνίες της σφολιάτας προς τα μέσα ώστε να δημιουργηθεί ένα είδος φωλιάς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Δέκα λεπτά πριν το τέλος του χρόνου πασπαλίζουμε τη γέμιση με τη θρυμματισμένη φέτα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;