Κατηγορίες

Πατάτες γεμιστές με μπέικον, τυρί και μαγιονέζα σκόρδου

10/01/2017 18:00, 0 σχόλια

Πατάτες γεμιστές με μπέικον, τυρί και μαγιονέζα σκόρδου
Οι ψητές, ροδοκόκκινες πατάτες, το τραγανό μπέικον και το τυρί συνδυάζονται με την απαλή γεύση της μαγιονέζας δίνοντας ένα χορταστικό πιάτο που ομορφαίνει το τραπέζι μας. Μπορείτε να τις απολαύσετε σκέτες ή να συνοδέψετε ένα ψητό κρέας.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 μεγάλες πατάτες μακρόστενες
200 γρ. μπέικον, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
¼ φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
10 φέτες ένταμ
1 κ.γ. πάπρικα
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά και τρίβουμε σχολαστικά τις πατάτες. Αν δεν μπορέσουμε να τις καθαρίσουμε καλά τότε τους αφαιρούμε τη φλούδα.
2. Κάνουμε σε κάθε πατάτα 6-7 εγκοπές κατά πλάτος, χωρίς να τις ξεχωρίσουμε τελείως σε φέτες. Με ένα πινέλο αλείφουμε εσωτερικά τις πατάτες με βούτυρο, αλατοπίπερο και πάπρικα. Προσθέτουμε σε κάθε εγκοπή ένα κομμάτι μπέικον, τις λαδώνουμε εξωτερικά, τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
3. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από τις πατάτες, βάζουμε σε κάθε εγκοπή μισή φέτα τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν εξωτερικά οι πατάτες.
4. Στο μεταξύ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το πολτοποιημένο σκόρδο.
5. Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές προσθέτοντας από πάνω τη μαγιονέζα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;