Κατηγορίες

Πράσινο χούμους με αβοκάντο και ταχίνι

14/03/2019 19:00, 0 σχόλια

Πράσινο χούμους με αβοκάντο και ταχίνι
Τι λέτε για ένα διαφορετικό χούμους; Το συγκεκριμένο έχει ένα ιδανικό συνδυασμό, είναι πολύ υγιεινό, θρεπτικό και νόστιμο. Απολαύστε το παρέα με ψημένες αραβικές πίτες ή κριτσίνια.

Υλικά

(για 6-8 άτομα)

1 κονσέρβα ρεβίθια, στραγγισμένα
2 μεσαίου μεγέθους ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα
3 κ.σ. ελαιόλαδο συν λίγο περισσότερο για το σερβίρισμα
1 1/2 κ.σ. ταχίνι
3 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
1 σκελίδα σκόρδο
1/8 κ.γ. κύμινο
1-2 κ.σ. φρέσκο κολιανδρο ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι


 
Εκτέλεση

1. Βάζουμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια μαζί με το ταχίνι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λάιμ και το σκόρδο. Χτυπάμε για 2 περίπου λεπτά να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το αβοκάντο, αλατοπίπερο κατά βούληση και το κύμινο και χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνει να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες μμείγμα.
2. Για να σερβίρουμε, απλώνουμε το χούμους σε μια πιατέλα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με κόλιανδρο. Συνοδεύουμε με ψημένες αραβικές πίτες ή κριτσίνια.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;