Κατηγορίες

Πένες με Ρικότα

Πένες με Ρικότα
Ίσως είναι το δείπνο που θα κάνει την πρώτη εντύπωση ή μπορεί να είναι μία ένδειξη αγάπης, που να λέει "ευχαριστώ". Για όποιον λόγο κι αν επιλέξετε να κάνετε το τραπέζι στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας το σίγουρο είναι πως πρέπει να εντυπωσιάσετε. Σας προτείνουμε ιδιαίτερες προτάσεις για μια απολύτως επιτυχημένη βραδιά. 

Υλικά
(για 6  άτομα)

500 γρ. ζυμαρικά, πένες ή ριγκατόνι
300 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
¼ φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. τυρί ρικότα κομματιασμένη
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
50 γρ. βούτυρο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Βράζουμε για 2-3 λεπτά σε αλατισμένο νερό το σπανάκι. Το σουρώνουμε και ψιλοκόβουμε τα φύλλα.
2. Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε και τα γυρίζουμε πάλι στην κατσαρόλα.
3. Στο μεταξύ σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το σπανάκι, την  κρέμα γάλακτος, τη ρικότα, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε μέσα το περιεχόμενο της κατσαρόλας, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και τη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
5. Αφήνουμε το ταψί να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;