Κατηγορίες

Μακαρονάδα μπολονέζ με κολοκύθα

Μακαρονάδα μπολονέζ με κολοκύθα
Μια πλούσια μπολονέζ με την προσθήκη κολοκύθας που δίνει μια ρουστίκ αίσθηση στη σάλτσα και τη γλυκαίνει ελαφρά. Χορταστικό comfort food  για όλη την οικογένεια.

Υλικά
(για 6-8 άτομα)

500 γρ. σπαγγέτι ή παπαρδέλες
200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
200 γρ. χοιρινό κιμά
100 γρ. μπέικον ή πανσέτα, σε μικρούς κύβους
1 φλιτζάνι κολοκύθα ψιλοκομμένη
3/4 φλιτζανιού πουρέ κολοκύθας
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
1 μέτριο καρότο, ψιλοκομμένο
5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 φλιτζάνι πελτέ ντομάτας
1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρεσκοτριμμένο τυρό πεκορίνο για το σερβίρισμα
ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
2. Προσθέτουμε τον κιμά και την πανσέτα ή το μπέικον και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και σπάζοντας τον κιμά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι ο κιμάς να μην είναι ροζ.
3. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κολοκύθα, τον πουρέ κολοκύθας και τον πελτέ και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε μέσα το γάλα, το κρασί και το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά με 1 ώρα.
4. Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους.
5. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας και λίγο από το νερό που κρατήσαμε αν χρειάζεται. Μοιράζουμε σε πιάτα, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πεκορίνο και μαϊντανό και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;