Κατηγορίες

Εύκολο κις λαχανικών χωρίς ζύμη

12/04/2019 14:00, 0 σχόλια

Εύκολο κις λαχανικών χωρίς ζύμη
Μια εύκολη αλλά πολύ χορταστική και νόστιμη πίτα που επιδέχεται πολλές παραλλαγές, ανάλογα με τα λαχανικά εποχής και τα γούστα του καθενός, και τρώγεται και ζεστή και κρύα.

Υλικά

(για 4 άτομα)

1 κ.σ. βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
1 φλιτζάνι πιπεριές Φλωρίνης σε κομματάκια
1 φλιτζάνι πράσο, κομμένο σε ροδέλες
1 φλιτζάνι πράσινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
3 κ.σ ε.π. ελαιόλαδο
6-8  αυγά
250 ml  γάλα
1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
1 φλιτζάνι τυρί γκούντα τριμμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια προσθέτοντας λίγο αλατοπίπερο μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο οβάλ πυρέξ ταψί.
2. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το λάδι και όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα απλώνουμε στο ταψί πάνω από τα κρεμμύδια.
3. Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αυγά, το γάλα, τη μισή ποσότητα τυριών και αλατοπίπερο για 1-2 λεπτά.
4. Ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τα λαχανικά το μείγμα από το μπολ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να αρχίσει να ροδίζει.
5. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;