Κατηγορίες

Πένες με μανιτάρια, κονιάκ και θυμάρι

Πένες με μανιτάρια, κονιάκ και θυμάρι
Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο ζυμαρικών με μανιτάρια για τις ώρες που είστε κουρασμένοι ή δεν έχετε χρόνο για μαγειρική. Το φρέσκο θυμάρι απογειώνει τη συνταγή.

Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. πένες
300 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού κονιάκ
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι συν λίγο περισσότερο για γαρνίρισμα
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
2. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο συνεχίζοντας για 1-2 λεπτά το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κονιάκ, ρίχνουμε το θυμάρι, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και ελάχιστο νερό και βράζουμε για 5-6 λεπτά ακόμα.
3. Σουρώνουμε τις πένες και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκο θυμάρι και προαιρετικά με τριμμένη παρμεζάνα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;