Κατηγορίες

Κέικ ζυμαρικών με γαλοπούλα

Κέικ ζυμαρικών με γαλοπούλα
Σας περίσσεψε γαλοπούλα ή ψητό κοτόπουλο και ψάχνετε μια πρωτότυπη και νόστιμη ιδέα να τα αξιοποιήσετε; Φτιάξτε αυτό το γευστικότατο "κέικ" ζυμαρικών και να είστε σίγουροι ότι όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι!

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι ή άλλα κοντόσχημα ζυμαρικά
5 φέτες μπέικον, μαγειρεμένο
3 φλιτζάνια ψητή γαλοπούλα, κομμένη σε κύβους
1 ½ φλιτζάνι πουρέ πατάτας
½ φλιτζάνι γιαούρτι
½ φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
5 αυγά
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα αναμειγνύουμε σε ένα μπολ με όλα τα υλικά, προσθέτοντας τα αυγά στο τέλος.
2. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια καλά λαδωμένη φόρμα για κέικ σιλικόνης, πιέζοντάς το λίγο προς τα κάτω. Το αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα ελαφρύ καφετί χρώμα στις άκρες, περίπου 30 λεπτά.
4. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει στην κορυφή. Το σερβίρουμε ζεστό.

Photo: Barilla




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;