Κατηγορίες

Μακαρονόπιτα με ντοματίνια και ελιές

Μακαρονόπιτα με ντοματίνια και ελιές
Ένα εύκολο φαγητό για περιστάσεις όπου πρέπει να ετοιμάσουμε κάτι γρήγορα και με ό,τι έχουμε πρόχειρο στην κουζίνα μας. Τα συγκεκριμένα τυριά μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με ό,τι άλλο τυρί θέλουμε, ακόμα και με φέτα.

Υλικά
(για 6 άτομα)

500 γρ. σπαγγέτι, πένες ή ριγκατόνι
15 ντοματίνια, κομμένα στα δύο
½ φλιτζάνι ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι κομμένες στα δύο
1 ½  φλιτζάνι γάλα πλήρες
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
1/3 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
200 ml κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι γκούντα τριμμένη
½ φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
½ φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό με δύο κ.σ. λάδι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Στο μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά, το γιαούρτι μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα.
3. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και φυλάμε ½ φλιτζάνι από το νερό τους. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τη γκούντα και το κασέρι.
4. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί, ρίχνουμε μέσα τα μισά μακαρόνια  και απλώνουμε επάνω τους το μισό περιεχόμενο από το μπολ με το γάλα, το γιαούρτι και τα αυγά. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και  σκορπίζουμε επάνω τη μισή ποσότητα από τα ντοματίνια και  τις ελιές.
5. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα ζυμαρικά και υλικά.
6. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το ρεγκάτο και σκορπίζουμε ακανόνιστα επάνω της την κρέμα γάλακτος αραιωμένη με λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια.
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
8. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο το φαγητό, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;