Κατηγορίες

Ριζότο με κάστανα και μανιτάρια

11/01/2018 00:00, 0 σχόλια

Ριζότο με κάστανα και μανιτάρια
Ένα ιδιαίτερο χειμωνιάτικο ριζότο με τον υπέροχο συνδυασμό μανιταριών και κάστανων που δίνουν μια γλυκιά και γήινη γεύση. Ιδανικό για γιορτινό τραπέζι.

Υλικά
(για 4 άτομα)

300 γρ. ρύζι αρμπόριο
250 γρ. λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
200 γρ. κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
50 γρ. ανάλατο βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
150 ml λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό κότας
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Λιώνουμε 25 γρ. βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο σε μια απλωτή κατσαρόλα και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα μανιτάρια με το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε.
2. Προσθέτουμε τα κάστανα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζωμό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να απορροφηθεί. Συνεχίζουμε προσθέτοντας και  τον υπόλοιπο ζωμό λίγο-λίγο μέχρι να τελειώσει και να μαλακώσει το ρύζι όσο πρέπει (περίπου 20 λεπτά).
3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σταθεί για 2-3 λεπτά πριν σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;