Κατηγορίες

Πουρές κουνουπιδιού με σκόρδο

Πουρές κουνουπιδιού με σκόρδο
Ένα πρώτο πιάτο ελαφρύ και εύκολο στην παρασκευή του. Συνοδεύει ιδανικά ψάρια ψητά στα κάρβουνα ή τηγανητά και μπορεί να αντικαταστήσει τη σαλάτα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 κιλό φουντίτσες από κουνουπίδι
100 γρ. βούτυρο + 50 γρ. για γαρνίρισμα
3 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
5 σκελίδες σκόρδου ψημένες και πολτοποιημένες
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/3 φλιτζανιού ζωμό λαχανικών
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1.Σε αλατισμένο νερό βράζουμε το κουνουπίδι μέχρι να μαλακώσει καλά. Το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι.
2. Ρίχνουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. σχοινόπρασο, 100 γρ. βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τον ζωμό λαχανικών, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και διατηρώντας χαμηλή τη θερμοκρασία πλάθουμε με το ειδικό εργαλείο του πουρέ.
3. Όταν ο πουρές αποκτήσει βελούδινη και παχύρευστη υφή τον μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, γαρνίρουμε με το υπόλοιπο σχοινόπρασο  και με το κομμάτι του βουτύρου που αφήσαμε για γαρνίρισμα, ραντίζουμε με το λάδι και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;