Κατηγορίες

Πατατοσαλάτα με μπέικον

Πατατοσαλάτα με μπέικον
Εύκολη, πλούσια και χορταστική. Ιδανική για να συνοδεύσετε ψητά κρεατικά ή απλά να την απολαύσετε σαν ελαφρύ γεύμα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

5 μέτριες πατάτες με τη φλούδα τους καλά πλυμένες
200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κλωνάρι σέλερι σε μικρά κομματάκια
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ
¼ φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 λεμόνι, τον χυμό του
½  κ.σ. μουστάρδα

Εκτέλεση
1. Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν (40 λεπτά περίπου). Τις βγάζουμε από νερό, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε σε ροδέλες.
2. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το λεμόνι και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε.
3. Σε 2 κ.σ. λάδι σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το μπέικον.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα. Ραντίζουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;