Κατηγορίες

Φετουτσίνι με λαχανικά και παρμεζάνα

Φετουτσίνι με λαχανικά και παρμεζάνα
Πλησιάζει η ώρα για το μεσημεριανό γεύμα, δεν έχετε μαγειρέψει ακόμα και θέλετε κάτι γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό; Σας έχουμε τη λύση. Ένα πιάτο ζυμαρικών με λαχανικά, έτοιμο μέσα σε 15 λεπτά.

Υλικά
(για 4 άτομα)

400 γρ. φετουτσίνι
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 πράσο (τα λευκά και ανοιχτό πράσινα μέρη μόνο), κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
250 γρ. μπρόκολο, σε μικρά μπουκετάκια
2 μέτρια καρότα, κομμένα σε λωρίδες
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 φλιτζάνι παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι να γίνουν al dente.
2. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το πράσο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπρόκολο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά.
3. Σουρώνουμε τα φετουτσίνι, κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν. Ρίχνουμε το νερό αυτό στο τηγάνι με το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά μέχρι το μπρόκολο να μαλακώσει και να εξατμιστεί το περισσότερο νερό. Προσθέτουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
4. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και άλλη μία 1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;