Κατηγορίες

Κουνουπίδι φούρνου με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

09/11/2017 17:00, 0 σχόλια

Κουνουπίδι φούρνου με πικάντικη σάλτσα ντομάτας
Εύκολο και νοστιμότατο φαγητό, που μπορείτε να το σερβίρετε ως πρώτο πιάτο πριν από το κρέας, αλλά και να το απολαύσετε ως κυρίως γεύμα. Προσαρμόστε στις προτιμήσεις σας την ποσότητα μπαχαρικών στη σάλτσα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

800 γρ. φουντίτσες κουνουπίδι
3 ώριμες ντομάτες, χοντροκομμένες
1 κ.σ. πολτός ντομάτας
1/2 φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1/2 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1/3 κ.γ. τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά)
1/3 φλιτζανιού κρασί άσπρο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε αλατισμένο νερό, βράζουμε το κουνουπίδι για περίπου 5 λεπτά. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.
2. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την πάπρικα, την κανέλλα, τις ντομάτες, τον πολτό ντομάτας, το τσίλι (αν χρησιμοποιούμε), 1 1/2 φλιτζάνι νερό και αλατοπίπερο και βράζουμε για 5-6 λεπτά.
3. Δύο λεπτά πριν το τέλος του χρόνου, προσθέτουμε και τις φουντίτσες κουνουπιδιού.
4. Μεταφέρουμε προσεκτικά το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμο το κουνουπίδι. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;