Κατηγορίες

Γλυκοπατάτες γεμιστές με φέτα και σπανάκι

Γλυκοπατάτες γεμιστές με φέτα και σπανάκι
Ένα πιάτο νόστιμο, χορταστικό, αλλά και ελαφρύ. Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη γέμιση και με ό,τι άλλο έχετε στο ψυγείο σας.

Υλικά
(για 2 άτομα)

2 γλυκοπατάτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 φλιτζάνια σπανάκι, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. τυρί φέτα
2 κ.σ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τρυπάμε με το πιρούνι σε διάφορα σημεία τις γλυκοπατάτες. Τις βάζουμε  σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε για 45 με 60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζετε από το φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
2. Με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα τους προσεκτικά αφήνοντας 1/2 εκατοστό στη φλούδα. Τη βάζουμε σε ένα μέτριο μπολ και τη λιώνουμε ένα πιρούνι.
3. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το σκόρδο και το μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά περίπου, να μαραθεί.
4. Ρίχνουμε το 1/3 από το σπανάκι στο μπολ με τον πουρέ γλυκοπατατάτας, προσθέτουμε τη φέτα και την καρυδόψιχα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.
5. Γεμίζουμε τις πατάτες που κρατήσαμε στην άκρη με το μείγμα, μοιράζουμε από πάνω το υπόλοιπο σπανάκι και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;