Κατηγορίες

Ρεβύθια με ψητή κολοκύθα

Ρεβύθια με ψητή κολοκύθα
Κίτρινη κολοκύθα, ρεβύθια, λεμόνι και σκόρδο αναμειγνύονται υπέροχα μεταξύ τους σε ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο. Προαιρετικά, προσθέτουμε και λίγη θρυμματισμένη φέτα.

Υλικά
(για 2 άτομα)

1/2 μικρή κίτρινη κολοκύθα
400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
½ κ.γ. μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
2 κ.σ. μαϊντανό, χοντροκομμένο



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τα σπόρια και κόβουμε την ψίχα σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
2. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τα ρεβίθια και την κολοκύθα και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και το μαϊντανό πριν από το σερβίρισμα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;