Κατηγορίες

Μπρουσκέτες με φρέσκα μανιτάρια και μπαλσάμικο

Μπρουσκέτες με φρέσκα μανιτάρια και μπαλσάμικο
Νόστιμες μπρουσκέτες με τον απολαυστικό συνδυασμό μανιταριών, σκόρδου, μπαλσάμικου και φρέσκου θυμαριού. Επειδή απαιτούνται λίγα υλικά, χρησιμοποιήστε τα καλύτερα που μπορείτε να βρείτε σε ελαιόλαδο, μανιτάρια και μπαλσάμικο.

Υλικά

1 μπαγκέτα, κομμένη σε λεπτές φέτες (περίπου 20 κομμάτια)
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
400 γρ. φρέσκα μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 κ.γ. φύλλα φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μικρό μπολ και με ένα πινέλο λαδώνουμε κάθε φέτα ψωμιού. Βάζουμε τις φέτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, περίπου 6-7 λεπτά. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τρίβουμε επάνω τους τη σκελίδα σκόρδο.
2. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπαλσάμικο. Ανακατεύουμε καλά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν δεν υπάρχουν άλλα υγρά στο τηγάνι και στο τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό. Αφήνουμε λιγάκι να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, μοιράζουμε τα μανιτάρια πάνω από κάθε φέτα ψωμιού και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;