Κατηγορίες

Λιγκουίνι με κολοκύθα, φασκόμηλο και μπέικον

Λιγκουίνι με κολοκύθα, φασκόμηλο και μπέικον
Πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών με το υπέροχο άρωμα του φασκόμηλου και τη γλυκιά γεύση της κολοκύθας.

Υλικά
(για 8 άτομα)

450 γρ. λιγκουίνι (ολικής αλέσεως κατά προτίμηση)
6 φέτες μπέικον
3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
400 γρ. πουρέ κολοκύθας σε κονσέρβα
1 με 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
340 γρ. γάλα εβαπορέ
½ φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
½ κ.γ.μοσχοκάρυδο
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζουμε.
2. Όσο βράζουν, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε για περίπου 4 λεπτά, ή μέχρι να γίνει τραγανό, γυρίζοντάς το μία φορά. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στραγγίζουμε το μεγαλύτερο μέρος του λίπους από το τηγάνι. Προσθέτουμε 2 κ.σ. φασκόμηλο και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε κι ανακατεύουμε τον πουρέ κολοκύθας, το ζωμό, το γάλα, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι καγιέν. Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Αν θέλουμε, προσθέτουμε περισσότερο ζωμό (αν βγαίνει πολύ παχύρρευστη η σάλτσα). Προσθέτουμε τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε καλά.
3. Μοιράζουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με το υπόλοιπο φασκόμηλο και τριμμένο μπέικον.

Πηγή: www.thegourmetrd.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;