Κατηγορίες

Κανελόνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας

Κανελόνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας
Ποιος δεν λατρεύει τα θαυμάσια αυτά ζυμαρικά και μάλιστα γεμιστά με κιμά και "ντυμένα" με σάλτσα ντομάτας; Ένα νόστιμο και αγαπημένο φαγητό- ό,τι πρέπει για το κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

1 πακέτο κανελόνια που δεν θέλουν βράσιμο
750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
2 ξυλάκια κανέλα
10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη  ή κασέρι για το πασπάλισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα
350 γρ. σάλτσα ντομάτας συμπυκνωμένη
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε  τα ξυλάκια κανέλας και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί. Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος, τον αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας. Προσθέτουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι κι ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
3. Γεμίζουμε προσεκτικά τα κανελόνια με τον κιμά, τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ,  το ένα δίπλα στο άλλο σε μία μονή στρώση, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα κανελόνια και να λιώσει το τυρί.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;