Κατηγορίες

Πουρές γλυκοπατάτας με μουστάρδα

Πουρές γλυκοπατάτας με μουστάρδα
Απλό, ξεχωριστό και πεντανόστιμο συνοδευτικό για κοτόπουλο και ψητά κρεατικά. Αν θέλουμε πιο γλυκιά γεύση, προσθέτουμε και λίγο μέλι.

Υλικά
(για 4 μερίδες)

1 κ.σ. βούτυρο
3 μέτριες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό, βράζουμε τις γλυκοπατάτες για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίζουμε.
2. Τις λιώνουμε με το εργαλείο του πουρέ ή με ένα πιρούνι και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο, τη μουστάρδα, το μέλι (αν χρησιμοποιούμε), αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Τον διατηρούμε ζεστό ως το γαρνίρισμα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;