Κατηγορίες

Κουνουπίδι φουρνιστό με γραβιέρα και μπέικον

12/10/2017 12:00, 0 σχόλια

Κουνουπίδι φουρνιστό με γραβιέρα και μπέικον
Μια εύκολη συνταγή που θα ενθουσιάσει ακόμα και εκείνους αντιπαθούν το κουνουπίδι. Η γλυκιά, γεμάτη γεύση του δένει υπέροχα με το λιωμένο τυρί και το τραγανό μπέικον. Ένα φαγητό για όλη την οικογένεια!

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

500 γρ. κουνουπίδι, καθαρισμένο και κομμένο σε μπουκετάκια
1 φλιτζάνι γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
200 γρ. μπέικον, ψημένο και κομμένο σε λεπτά φετάκια
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι. Προσθέτουμε το μπέικον και το 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα. Αλατοπιπέρωνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ζεματάμε το κουνουπίδι για 2-3 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ. Αδειάζουμε το μείγμα τυριού-μπέικον πάνω από το κουνουπίδι, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
4. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;