Κατηγορίες

Καβουροκεφτέδες με κρεμώδη σάλτσα μαγιονέζας

Καβουροκεφτέδες με κρεμώδη σάλτσα μαγιονέζας
Φανταστικά κεφτεδάκια από καβουρόψιχα με μια κρεμώδη κρύα σάλτσα που βασίζεται στη μαγιονέζα. Μια πολύ νόστιμη και ξεχωριστή συνταγή που σίγουρα θα αγαπήσετε.

Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. καβουρόψιχα
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Για τη σος
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 1/2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
1 κ.γ. Γούστερ σος
3-4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα



Εκτέλεση
1. Για της τη σος: Ανακατεύουμε καλά σε μπολ όλα τα υλικά της μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. Σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
2. Φτιάχνουμε τους καβουροκεφτέδες: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά το αυγό, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το λεμόνι. Προσθέτουμε το καβούρι, τη φρυγανιά, αλατοπιπέρώνουμε και ανακατεύουμε ξανά.
3. Σχηματίζουμε με το μείγμα κεφτεδάκια, περίπου 5-6 εκ. το καθένα, και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 30 λεπτά τουλάχιστον στο ψυγείο να σφίξουν. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά να ροδικοκκίνισουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε σχεδόν αμέσως με τη σος και τις φέτες λεμονιού.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;