Κατηγορίες

Εύκολη πίτα με τόνο και σπανάκι

Εύκολη πίτα με τόνο και σπανάκι
Μια αλλιώτικη πίτα με τόνο για όσους θέλουν να ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Εύκολη και γρήγορη, με απλά και οικονομικά υλικά.
 
Υλικά

250 γρ. τόνο κονσέρβας (σε νερό), στραγγισμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
100 γρ. σπανάκι, πλυμένο και κομμένο
3 κ.σ. μαγιονέζα
1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί, τριμμένο (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι γάλα
3 αυγά
1/3 φλιτζανιού αλεύρι
2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για λίγα ακόμη λεπτά μέχρι να μαλακώσει, αλατοπιπερώνοντας ελαφρά.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τον τόνο με τη μαγιονέζα, σπάζοντας τον τόνο σε κομματάκια. Ανακατεύουμε το μείγμα τόνου στο σοταρισμένο σπανάκι και στη συνέχεια προσθέτουμε και ανακατεύουμε με το τυρί.
4. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλεύρι και το βούτυρο. Το προσθέτουμε στο μείγμα με το σπανάκι και τυρί και ανακατεύουμε να συνδυαστούν.
5. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;