Κατηγορίες

Πικάντικες γαρίδες στο τηγάνι

Πικάντικες γαρίδες στο τηγάνι
Λίγα υλικά, πολλή γεύση. Τραγανές και πικάντικες γαρίδες που μπορούν να αποτελέσουν ένα πρώτης τάξεως ορεκτικό αλλά κι ένα απολαυστικό συνοδευτικό για ρύζι, σαλάτα και πιάτα λαχανικών.

Υλικά
(για 2 άτομα)

500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
2 κ.σ. κορν φλάουρ
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 πιπεριά τσίλι (όπως χαλαπένιο), κομμένη σε κυβάκια (με ή χωρίς τους σπόρους)
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτά φετάκια
λάδι για τηγάνισμα
1/2 κ.γ. λευκό πιπέρι
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γ. αλάτι



Εκτέλεση
1. Αφού πλύνουμε, ξεφλουδίσουμε και καθαρίσουμε τις γαρίδες, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τα πιπέρια και το αλάτι και ανακατεύουμε.
2. Ζεστάνουμε λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το σκόρδο, τη μισή πιπεριά τσίλι και το μισό φρέσκο κρεμμυδάκι, και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τραγανά και να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν ροζ και να σκληρύνουν.
3. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο φρέσκο κρεμμυδάκι και την πιπεριά, ανακατεύουμε και τσεκάρουμε το αλατοπίπερο. Τις σερβίρουμε ζεστές με ρύζι, σαλάτα ή ένα πιάτο λαχανικών.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;