Κατηγορίες

Κόκκινο ριζότο με παντζάρι

Κόκκινο ριζότο με παντζάρι
Ένα απίθανο ριζότο για όσους αγαπάνε τα παντζάρια. Το χρώμα του θα δώσει μια χαρούμενη νότα στο τραπέζι. 

Υλικά
(για 4-5 άτομα)

500 γρ. ρύζι αρμπόριο
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 λίτρο ζωμό κότας
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κιλό  παντζάρια καθαρισμένα και βρασμένα
½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
ξύσμα από μισό λεμόνι
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα παντζάρια και τα αφήνουμε στην άκρη μαζί με το ζουμί τους.
2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά στο βούτυρο τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο. Ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι το ρύζι να αρχίσει να γίνεται διάφανο. Τότε, σβήνουμε με το κρασί ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ αλατοπιπερώνουμε και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο τον ζωμό, ζεστό, στο φαγητό με συχνό ανακάτεμα. Όταν το ρύζι πιεί το ζωμό, προσθέτουμε ακόμα λίγο και συνεχίζουμε μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο- να είναι δηλαδή μαλακό, αλλά να κρατάει στο δόντι (18-20 λεπτά περίπου). Αν μας τελειώσει ο ζωμός και χρειαστεί ακόμη λίγο, προσθέτουμε ζεστό νερό.
3. Προσθέτουμε τον πολτό των παντζαριών μαζί με το ζουμί τους λίγο- λίγο ανακατεύοντας.
4. Προσθέτουμε τη γραβιέρα, την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;