Κατηγορίες

Σολομός με σάλτσα από μπαλσάμικο και μέλι

Σολομός με σάλτσα από μπαλσάμικο και μέλι
Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για σολομό και θα τη λατρέψετε! Με ένα καλό φιλέτο σολομού και μερικά απλά υλικά, θα έχετε μέσα σε λίγη ώρα ένα εκλεπτυσμένο και υγιεινό πιάτο για κάθε μέρα.

Υλικά

(για 8 άτομα)

8 φιλέτα σολομού (περίπου 180 γρ. το καθένα)
1/2 φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο
2 κ.σ. λευκό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
2 κ.σ. μέλι
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ.ρίγανη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, αναμειγνύουμε το μπαλσάμικο, το κρασί ή τον ζωμό, τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
2. Βάζουμε το σολομό (με το δέρμα προς τα κάτω) σε ένα καλά λαδωμένο  ταψί και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
3. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά μέχρι ο σολομός να τρυπιέται άνετα με πιρούνι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;