Κατηγορίες

Σολομός ψητός με σάλτσα γιαουρτιού και άνηθο

Σολομός ψητός με σάλτσα γιαουρτιού και άνηθο
Είναι το φιλέτο σολομού το αγαπημένο σας υγιεινό γεύμα; Που να δείτε όταν το σερβίρετε μαζί με αυτή την απολαυστική σος γιαουρτιού! Ένα τέλειο πιάτο που γίνεται γρήγορα, για μεσημεριανό ή βραδινό.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 φιλέτα σολομού
250 γρ. γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο + 8 φουντίτσες για γαρνίρισμα
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα ταψί βάζουμε τα φιλέτα του σολομού, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κρασί και την πάπρικα, ραντίζουμε με δύο κουταλιές λάδι και ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά από κάθε μεριά.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. λάδι, λίγο αλατοπίπερο και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
4. Σερβίρουμε τα φιλέτα σε πιατέλα, προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα γιαουρτιού και γαρνίρουμε με τις φουντίτσες άνηθου.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;