Κατηγορίες

Ξιφίας ψητός με μανιτάρια και λεμόνι

Ξιφίας ψητός με μανιτάρια και λεμόνι
Ο ξιφίας είναι ένα υπέροχο ψάρι που μας προσφέρει γευστικότατες και υγιεινές λύσεις για γεύμα. Σε αυτό το πιάτο, η γεύση του ενισχύεται με μανιτάρια, λεμόνι και φρέσκα κρεμμυδάκια. Ένα ωραίο, χορταστικό γεύμα που μπορεί να συνοδευτεί με ρύζι, μια πράσινη σαλάτα και ένα λευκό κρασί.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 φέτες ξιφία
300 γρ. μανιτάρια άσπρα, κομμένα σε φέτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.γ. τριμμένη ρίγανη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 4 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε  το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά το σοτάρισμα προσέχοντας να μην καεί το σκόρδο. Σβήνουμε με τον μισό χυμό λεμονιού.
2. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις φέτες του ξιφία.
4. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί τις φέτες του ξιφία, αλατοπιπερώνουμε, απλώνουμε πάνω τους το περιεχόμενο του τηγανιού και το υπόλοιπο λάδι, προσθέτουμε το κρασί και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου.
5. Τοποθετούμε τις φέτες ξιφία σε πιατέλα με τη σάλτσα μανιταριών επάνω τους, περιχύνουμε με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;