Κατηγορίες

Σκουμπρί στο χαρτί με λεμόνι και δενδρολίβανο

Σκουμπρί στο χαρτί με λεμόνι και δενδρολίβανο
Μία συνταγή που θα σας κάνει να συμπαθήσετε το σκουμπρί, ένα από τα πιο πλούσια σε καλά λιπαρά ψάρια. Η τρυφερή και λιπαρή σάρκα του συνδυάζεται υπέροχα με την οξύτητα του λεμονιού ενώ το δενδρολίβανο συμπληρώνει γευστικά το πιάτο.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 σκουμπριά (1000-1200 γρ. περίπου συνολικά)
4 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο (ή 2 κ.γ. ξερό)
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
ξύσμα από 2 λεμόνια
χυμό από 2 λεμόνια
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
8 φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
8 ντοματίνια για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το λαδολέμονο
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.γ. ρίγανη τριμμένη



Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε καλά τα σκουμπριά και βάζουμε στην κοιλιά τους δεντρολίβανο, αλατοπίπερο, σκόρδο και δύο μισές φέτες λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και εξωτερικά τα ψάρια. Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200 βαθμούς.
2. Ντύνουμε το εσωτερικό ενός ταψιού με λαδόκολλα (χαρτί ψησίματος) και βάζουμε μέσα τα ψάρια αφού τα περιχύσουμε με το λάδι. Ψήνουμε για 8 λεπτά περίπου από κάθε μεριά.   Ένα λεπτό πριν τα βγάλουμε από το φούρνο προσθέτουμε πάνω στα ψάρια το ξύσμα λεμονιού.
3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υλικά για το λαδολέμονο. Τοποθετούμε τα ψάρια σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού, ντοματίνια και βασιλικό. Σερβίρουμε με το μπολ με το λαδολέμονο στο πλάι, ώστε ο καθένας να χρησιμοποιήσει όση ποσότητα θέλει.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;