Κατηγορίες

Σουτζουκάκια τόνου κοκκινιστά

Σουτζουκάκια τόνου κοκκινιστά
Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτά τα διαφορετικά κι ελαφριά σουτζουκάκια που γίνονται με κονσέρβα τόνου! Για κυρίως πιάτο συνοδέψτε με ρύζι, ενώ από μόνα τους αποτελούν έναν εξαιρετικό πικάντικο ψαρομεζέ.

Υλικά

(για 4 άτομα)

Για τα σουτζουκάκια
2 κονσέρβες τόνου σε νερό
1/2 φρατζόλα ψωμιού (άσπρο μπαγιάτικο)
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
½ κ.γ. κύμινο
2 αυγά
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Για τη σάλτσα
3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
1 κ.σ. ντοματοπολτό
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2  κ.σ. πάπρικα καπνιστή
λάδι και αλεύρι για τηγάνισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι


 
Εκτέλεση
1. Ξεχωρίζουμε την ψίχα από το ψωμί, τη μουσκεύουμε σε νερό και την στύβουμε καλά.
Σουρώνουμε τον τόνο από το νερό και τον τρίβουμε με ένα πιρούνι.
2. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά τόνου, την ψίχα ψωμιού θρυμματισμένη με τα δάχτυλά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια. Αλατοπιπερώνουμε, πλάθουμε καλά, σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
3. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια. Τα αλευρώνουμε και τα σοτάρουμε ελαφρά στο τηγάνι μέχρι η επιφάνειά τους να αρχίσει να ροδοκοκκινίζει.
4. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Τότε ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και μισό φλιτζάνι νερό και βράζουμε μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει, χωρίς όμως να στύψει από νερό.
5. Ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και βράζουμε για 5-7 λεπτά  μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους. Σερβίρονται με πιλάφι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;