Κατηγορίες

Ψητός σολομός με σάλτσα λεμονιού και κάππαρης πάνω σε σαλάτα με ντομάτα και καπνιστό μπέικον

Ψητός σολομός με σάλτσα λεμονιού και κάππαρης πάνω σε σαλάτα με ντομάτα και καπνιστό μπέικον
Ίσως είναι το δείπνο που θα κάνει την πρώτη εντύπωση ή μπορεί να είναι μία ένδειξη αγάπης, που να λέει "ευχαριστώ". Για όποιον λόγο κι αν επιλέξετε να κάνετε το τραπέζι στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας το σίγουρο είναι πως πρέπει να εντυπωσιάσετε. Σας προτείνουμε ιδιαίτερες προτάσεις για μια απολύτως επιτυχημένη βραδιά.

Υλικά
(για 4 άτομα)

2 φιλέτα σολομού, κομμένα στα δύο
8 παχιές φέτες καπνιστό μπέικον
3 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
1 ματσάκι ρόκα
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ λεμονιού-κάππαρης
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
2 γεμάτες κουταλιές κάππαρη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1/4 κ.γ. αλάτι



Εκτέλεση
1. Αλατοπιπερώνουμε το σολομό και τον αφήνουμε για1 ώρα περίπου στο ψυγείο ώστε να τον πιάσει το αλάτι.
2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα λεμονιού: Σε ένα μπολ χτυπάμε απαλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
3. Ρίχνουμε το λάδι σε ένα ταψάκι και ψήνουμε τα φιλέτα σολομού στο γκριλ στους 200 βαθμούς περίπου για 5 λεπτά από κάθε μεριά.
4. Μοιράζουμε το φαγητό σε 4 πιάτα. Στο κάθε ένα τοποθετούμε μια στρώση ρόκας, 2 φέτες μπέικον και 2 φέτες ντομάτας και στην κορυφή το φιλέτο σολομού. Περιχύνουμε με τη σάλτσα λεμονιού και σερβίρουμε.

Πηγή: www.barbellsandbellinis.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;