Κατηγορίες

Φιλέτο ψαριού σε κρούστα αμυγδάλου

Φιλέτο ψαριού σε κρούστα αμυγδάλου
Μια ξεχωριστή και ελαφριά συνταγή για ψαράκι φούρνου με νόστιμη και ντελικάτη κρούστα αμυγδάλου. Θα τη λατρέψουν ακόμα και όσοι δεν είναι φανατικοί ψαροφάγοι.

Υλικά
(για 2 άτομα)

2 φιλέτα πέρκας ή άλλο φιλέτο ψαριού (500 γρ. περίπου)
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα χονδροκομμένα στο μούλτι
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. τριμμένο θυμάρι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
6 στρογγυλές φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα
μαρούλι & ρόκα για το σερβίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Με ένα πινέλο λαδώνουμε και από τις δύο μεριές τα φιλέτα και τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
2. Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε ένα μείγμα από το ξύσμα λεμονιού, το δενδρολίβανο, το θυμάρι , τα αμύγδαλα, αλάτι, πιπέρι. Ρίχνουμε και τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε.
3. Απλώνουμε με ένα κουτάλι το μείγμα και στις δύο μεριές των φιλέτων, τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ελαφρώς λαδωμένο και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η κρούστα.
4. Σερβίρουμε τα φιλέτα σε πιατέλα, συνοδεύοντάς τα με σαλάτα. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και λεπτές φέτες λεμονιού.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;