Κατηγορίες

Ψητός σολομός με σαλάτα κριθαράκι -

Ψητός σολομός με σαλάτα κριθαράκι -
Καθημερινές και εναλλακτικές προτάσεις, έξυπνες παραλλαγές κλασικών φαγητών, εύκολες και γρήγορες. Ετοιμαστείτε να δώσετε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε.


Υλικά

(για 4 άτομα)

4 φιλέτα σολομού
250 γρ. κριθαράκι (περίπου 1 φλιτζάνι)
1 αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1/3 φλιτζανιού συν 1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. συν 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1/3 φλιτζανιού συν 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ξύσμα από μισό λεμόνι

Εκτέλεση
1. Αναμιγνύουμε το αγγούρι και τα ντοματίνια με 1/2 κ.γ. από το αλάτι σε σουρωτήρι πάνω από μπολ, και τα αφήνουμε εκεί για 15 λεπτά.
2. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το κριθαράκι μέχρι να γίνει, για περίπου 12 λεπτά. Το σουρώνουμε, το ξεπλένουμε με κρύο νερό και αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Στη συνέχεια, το ανακατεύουμε με 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, 1/3 φλιτζανιού άνηθο, 1/4 κ.γ. από το αλάτι και 1/8 κ.γ. πιπέρι.
3. Ανάβουμε το γκριλ. Αλείφουμε το σολομό με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλατοπίπερο. Ψήνουμε το σολομό, με το δέρμα προς τα πάνω, για 4 λεπτά. Γυρίζουμε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά και πασπαλίζουμε με μία κουταλιά της σούπας άνηθο και ξύσμα λεμονιού. Ψήνουμε το ψάρι για περίπου 3 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει καλά αλλά να είναι και ζουμερό στο κέντρο του. Σερβίρουμε τα φιλέτα σολομού πάνω στη σαλάτα.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;