Κατηγορίες

Ξιφίας ψητός σε κρεμώδη σάλτσα ντομάτας

Ξιφίας ψητός σε κρεμώδη σάλτσα ντομάτας
Ίσως είναι το δείπνο που θα κάνει την πρώτη εντύπωση ή μπορεί να είναι μία ένδειξη αγάπης, που να λέει "ευχαριστώ". Για όποιον λόγο κι αν επιλέξετε να κάνετε το τραπέζι στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας το σίγουρο είναι πως πρέπει να εντυπωσιάσετε. Σας προτείνουμε ιδιαίτερες προτάσεις για μια απολύτως επιτυχημένη βραδιά. Μπορείτε να συνοδέψετε τον ξιφία με ψητά λαχανικά και αρωματικό ρύζι Basmati.


Υλικά

(για 4 άτομα)

4 φέτες ξιφία (γύρω στα 200 γρ. η καθεμία)
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 καυτερή πιπεριά τσίλι, κομμένη σε κυβάκια
400 γρ. ντομάτες κονσέρβας, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι νερό
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος  
1 κ.γ. ξίδι από κόκκινο κρασί
1 πρέζα ρίγανη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι κατάλληλο για φούρνο λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι η πιπερίτσα να αρχίσει να μαλακώνει, για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το νερό, την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
2. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το βάζουμε μέσα στο μείγμα ντομάτας. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντας τις φέτες μία φορά.
3. Με μια τρυπητή σπάτουλα, μεταφέρουμε τις ψημένες φέτες ξιφία σε πιάτα. Ρίχνουμε το ξίδι και τη ρίγανη στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε το ψάρι με τη σάλτσα και σερβίρουμε.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;