Κατηγορίες

Μπακαλιάρος με ντομάτα, κουκουνάρι και σταφίδες

08/04/2019 11:00, 0 σχόλια

Μπακαλιάρος με ντομάτα, κουκουνάρι και σταφίδες
Μια πρωτότυπη συνταγή για να μαγειρέψουμε το αγαπημένο ψαράκι. Με νόστιμη σαλτσούλα ντομάτας, σταφίδες και κουκουνάρι γίνεται μούρλια! Θα αρέσει σίγουρα και στα παιδιά.

Υλικά

(για 4 άτομα)

4 φιλέτα μπακαλιάρου
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
800 γρ. ντοματάκια κονκασέ
1/3 φλιτζανιού σταφίδες
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1/4 φλιτζανιού κουκουνάρι
3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
1. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί, για 1-2 λεπτά.
2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 περίπου λεπτά.
3. Τέλος, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο στη σάλτσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 8-10 λεπτά.
4. Στο ενδιάμεσο, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και καβουρδίζουμε ελαφρά το κουκουνάρι σε ένα μικρό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, για 3-5 λεπτά.
5. Πασπαλίζουμε το ψάρι με τον μαϊντανό και το κουκουνάρι και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;