Κατηγορίες

Ζουμερός σολομός στο γκριλ με λεμόνι και θυμάρι

14/03/2019 00:00, 0 σχόλια

Ζουμερός σολομός στο γκριλ με λεμόνι και θυμάρι
Υλικά
(για 4 άτομα)

4 φιλέτα σολομού
2 κ.γ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 λεμόνια
24 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση
1. Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου. Αλείφουμε τις φέτες σολομού με ελαιόλαδο (1/2 κ.γ. για κάθε φέτα) και αλατοπιπερώνουμε. 
2. Κόβουμε 2 λεμόνια σε 12 φέτες και τις απλώνουμε σε ένα ρηχό ταψί, σε 4 σειρές των τριών. Τοποθετούμε σε κάθε σειρά 6 κλωναράκια θυμάρι και από πάνω το σολομό. Ψήνουμε μέχρι ο σολομός να ξεφλουδίζεται εύκολα, για 5-8 λεπτά περίπου. Μεταφέρουμε το σολομό στα πιάτα, κόβουμε το τρίτο λεμόνι στα τέσσερα, στύβουμε πάνω από κάθε φιλέτο και σερβίρουμε.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;