Κατηγορίες

Φιλέτο λαβράκι με πέστο, κολοκύθι και καρότα

Φιλέτο λαβράκι με πέστο, κολοκύθι και καρότα
Μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για το αγαπημένο ψάρι, ιδανική για ελαφρύ δείπνο. Ταιριάζει άψογα με παγωμένο λευκό κρασί. Σας προτείνουμε να την φτιάξετε, χρησιμοποιώντας το βραβευμένο λαβράκι του Νηρέα.


Υλικά
(για 4 άτομα)

4 φιλέτα λαβράκι Νηρέα
1/4 φλιτζανιού σάλτσα πέστο, έτοιμη ή σπιτική
3 καρότα, τριμμένα
1 κολοκύθι, τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
3/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς. Στρώνουμε τέσσερα μεγάλα φύλλα αλουμινόχαρτου σε μια επιφάνεια εργασίας και τα λαδώνουμε ελαφρώς.
2. Τοποθετούμε από ένα φιλέτο λαβράκι Νηρέα στο κέντρο κάθε φύλλου και πασπαλίζουμε με 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι. Απλώνουμε σε κάθε φιλέτο την πέστο, προσθέτουμε από πάνω τα τριμμένα καρότα και το κολοκύθι και πασπαλίζουμε με 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι. Μαζεύουμε το αλουμινόχαρτο γύρω από το ψάρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί. Διπλώνουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου δημιουργώντας ένα κλειστό πακέτο, και τοποθετούμε τα 4 πακέτα σε ένα ταψί.
3. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά. Ανοίγουμε τα πακέτα και μεταφέρουμε τα φιλέτα σε πιάτα. Περιχύνουμε με τους χυμούς τους και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;