Κατηγορίες

Πεσκανδρίτσα σε σάλτσα ντομάτας και σκόρδου

Πεσκανδρίτσα σε σάλτσα ντομάτας και σκόρδου
Υλικά
(για 8 άτομα)

8 φιλέτα πεσκανδρίτσας
1/4 φλιτζανιού συν 3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κεφάλια σκόρδο συν 4 μεγάλες σκελίδες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε πολύ λεπτές φετούλες
1 κ.σ. πάπρικα
1 φλιτζάνι ντομάτα κονκασέ
2 φλιτζάνια νερό
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακινώντας το τηγάνι, μέχρι να πάρει έντονο χρώμα, περίπου 15 λεπτά. Αφαιρούμε από το τηγάνι περίπου 1/4 φλιτζ. από το σκόρδο και το κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο τηγάνι την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τις ντομάτες και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε και το νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα. 
2. Σε ένα άλλο, μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το ψήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από κάτω, περίπου 2 λεπτά. Το γυρνάμε από την άλλη, μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, να ψηθεί καλά μέσα.
3. Μεταφέρουμε το ψάρι σε μεγάλη, ζεστή πιατέλα. Περιχύνουμε τους χυμούς από το τηγάνι στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ακόμη. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε πιάτα, τοποθετούμε από πάνω την πεσκανδρίτσα, σκορπίζουμε το σκόρδο που κρατήσαμε στην άκρη και σερβίρουμε αμέσως.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;