Κατηγορίες

Μπακαλιάρος ψητός με φινόκιο και πορτοκάλι

Μπακαλιάρος ψητός με φινόκιο και πορτοκάλι
Ένας πρωτότυπος τρόπος να μαγειρέψουμε το φιλέτο μπακαλιάρου. Το άρωμα του πορτοκαλιού ταιριάζει πολύ με το ψάρι, ειδικά για ψήσιμο στο φούρνο.

Υλικά

(για 4 άτομα)

1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου, κομμένο σε 4 κομμάτια
2 ρίζες φινόκιο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 κ.γ. μαραθόσπορο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Κόβουμε το φινόκιο σε 8 φέτες. Σε ένα μεγάλο ταψί ανακατεύουμε το φινόκιο με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Απλώνουμε τα κομμάτια φινόκιο σε μια στρώση και τα ψήνουμε για 25 λεπτά. Ανακατεύουμε, ανακινούμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη.  
2. Στο ενδιάμεσο, σε ένα μπολ συνδυάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μαραθόσπορο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το ψάρι και το αφήνουμε να μαριναριστεί όσο ψήνεται το φινόκιο.
3.Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε πάνω από το φινόκιο τον μπακαλιάρο με τη μαρινάδα του. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά περίπου, να ψηθεί καλά το ψάρι. Μόλις είναι έτοιμο, περιχύνουμε με το ζουμάκι από το ταψί και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;