Κατηγορίες

Λαβράκι ψητό γεμιστό με λεμόνι και μυρωδικά

11/06/2018 15:00, 0 σχόλια

Λαβράκι ψητό γεμιστό με λεμόνι και μυρωδικά
Ελαφρύ και υγιεινό γεύμα για τις εκείνες τις μέρες που αποζητάς ένα νόστιμο ψάρι όσο τίποτα. Για το καθημερινό ή το τραπέζι της παρέας.

Υλικά

(για 4 άτομα)

4 ολόκληρα λαβράκια (περίπου 500 γρ. το καθένα), χωρίς τα κεφάλια και τις ουρές, πλυμένα και καθαρισμένα από τα λέπια και τα εντόσθια
4 κλωναράκια θυμάρι
4 φύλλα δάφνης
2 λεμόνια, 1 κομμένο σε λεπτές φέτες και 1 κομμένο σε χοντρές φέτες (για το σερβίρισμα)
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε μια σχάρα ή ένα τηγάνι-γκριλιέρα. Αλατοπιπερώνουμε τις κοιλιές των ψαριών και γεμίζουμε το καθένα με ένα κλαδάκι θυμάρι, ένα φύλλο δάφνης και 2 λεπτές φέτες λεμονιού. Αλείφουμε εξωτερικά τα ψάρια με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
2. Τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν στο εσωτερικό τους. Σερβίρουμε αμέσως, με τις φέτες λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στο τραπέζι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;