Κατηγορίες

Μπαρμπούνια με ντομάτες στο φούρνο

Μπαρμπούνια με ντομάτες στο φούρνο
Υλικά
(για 4 άτομα)

1 κιλό μπαρμπούνια
4 ντομάτες, κομμένες σε φέτες 
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρο  
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. θυμάρι ξερό 
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα μπαρμπούνια. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν. 
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το θυμάρι και το αλατοπίπερο.
3. Σε ένα ταψί απλώνουμε το μισό μείγμα από τις ντομάτες, τοποθετούμε από πάνω τα ψάρια και περιχύνουμε ομοιόμορφα με το υπόλοιπο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το ταψί στο φούρνο. 
4. Ψήνουμε τα μπαρμπούνια για 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το μέγεθός τους) και τα σερβίρουμε ζεστά. 


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;