Κατηγορίες

Τσιπούρα με πολύχρωμα ντοματίνια

Τσιπούρα με πολύχρωμα ντοματίνια
Εύκολο, θρεπτικό και νόστιμο πιάτο με μεσογειακά αρώματα που φτιάχνεται στο άψε-σβήσε. Για όσους θέλουν να απολαύσουν ψαράκι, αλλά δεν έχουν πολύ χρόνο για μαγειρική στη διάθεσή τους. Οι τσιπούρες του Νηρέα δένουν αρμονικά με τα πολύχρωμα ντοματίνια, ενώ το τσίλι αφήνει μια ενδιαφέρουσα, σπιρτόζικη πινελιά στο τελικό αποτέλεσμα. 

Υλικά
(για 4 άτομα)

2 τσιπούρες Νηρέας (450 γραμ. περίπου η καθεμία)
16 πολύχρωμα ντοματίνια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
1 πρέζα ρίγανη
1 πρέζα τσίλι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα. Βάζουμε τα ντοματίνια στο τηγάνι, προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
2. Βάζουμε τις τσιπούρες Νηρέας στο τηγάνι, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το τσίλι και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά (5 λεπτά από κάθε πλευρά) σε μέτρια φωτιά.
3. Σερβίρουμε τα ψάρια ζεστά μαζί με τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;