Κατηγορίες

Φιλέτο λαβράκι με πατάτες και ντοματίνια στο φούρνο

Φιλέτο λαβράκι με πατάτες και ντοματίνια στο φούρνο
Μια πολύ εύκολη συνταγή με ένα από τα αγαπημένα ψάρια των ελληνικών θαλασσών. Το λαβράκι ψήνεται ζουμερό και ντύνεται με baby πατατούλες και ντοματίνια για ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα.


Υλικά
(για 4 άτομα)

4 φιλέτα λαβράκι 
1 κιλό πατάτες μικρές
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
500 γρ. ντοματίνια
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
θυμάρι ή ρίγανη
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο


Εκτέλεση
1. Πλένουμε και τοποθετούμε τα φιλέτα σε λαδωμένο ταψί ή πυρέξ.
2. Γύρω τους τοποθετούμε τις πατατούλες ολόκληρες και καθαρισμένες και από πάνω τους ρίχνουμε τα ντοματίνια, άλλα κομμένα στη μέση και άλλα ολόκληρα.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, την τριμμένη ντομάτα, θυμάρι ή ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο, και περιχύνουμε με το μείγμα τα ψάρια και τις πατατούλες.
4. Προσθέτουμε ζεστό νερό και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
6. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό αν χρειάζεται και ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και να μείνουν με το λαδάκι τους.





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;