Κατηγορίες

Τσιπούρα all acqua pazza

Τσιπούρα all acqua pazza
Μια αυθεντική ναπολιτάνικη συνταγή που μπορεί να προέρχεται από την φτωχική κουζίνα (cucina povera) της Ιταλίας αλλά το αποτέλεσμα είναι γευστικότατο και ευωδιάζει θάλασσα. Aν αναρωτιέστε, τσιπούρα all acqua pazza είναι η τσιπούρα του “τρελού νερού”, καθώς παλιά την μαγείρευαν σε θαλασσινό νερό. Υπάρχουν αμέτρητες εκδοχές αυτού του πιάτου αλλά τα βασικά υλικά είναι λευκά ψάρια χωρίς πολλά κόκαλα ή σε φιλέτο, ελαιόλαδο, ντοματίνια, σκόρδο και μυρωδικά.


Υλικά 
(για 4 άτομα)

4 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 ολόκληρες τσιπούρες ή λαβράκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 καυτερή πιπερίτσα ή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
400 γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση και 8-10 ολόκληρα
100 ml λευκό κρασί
μύδια ή άλλα οστρακοειδή της επιλογής σας
1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 ποτήρι νερό
πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσια 
λίγη κάππαρη
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, τις ελιές, την κάππαρη, τα οστρακοειδή, την πιπεριά και μισό από τον μαϊντανό, συμπληρώνουμε με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
2. Προσθέτουμε το κρασί, τα ψάρια, αλάτι και πιπέρι, τον υπόλοιπο μαϊντανό κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. 
3. Σερβίρουμε τα ψάρια και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. 
4. Προαιρετικά, τα πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό για να δώσουμε χρώμα στο πιάτο.





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;