Κατηγορίες

Πέρκα στο φούρνο με λεμονάτη σάλτσα

10/01/2017 19:00, 0 σχόλια

Πέρκα στο φούρνο με λεμονάτη σάλτσα
Μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για ψαράκι στο φούρνο που θα ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια. Πέρκα φιλέτο με μια υπέροχη κρεμώδη, λεμονάτη σάλτσα. Συνοδέψτε με βραστά λαχανικά ή πατάτες.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 φιλέτα πέρκας (150-180 γρ. το καθένα)
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος πλήρη
1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1 ½ κ.σ. χυμό λεμονιού
1 ½ κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το άσπρο μέρος μόνο
ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
λάδι για το λάδωμα του ταψιού
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αν τα φιλέτα είναι κατεψυγμένα, πρέπει να τα έχουμε ξεπαγώσει, να στραγγίξουν και να τα στεγνώσουμε με απορροφητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και από τις δύο μεριές.
2. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Τοποθετούμε τα φιλέτα πέρκας σε καλά λαδωμένο αντικολλητικό ταψί, τα πασπαλίζουμε με τα κρεμμυδάκια και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα από το μπολ. Ψήνουμε στον φούρνο για 12-14 λεπτά μέχρι το ψάρι να ψηθεί χωρίς να σκληρύνει.
4. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, μεταφέρουμε τα ψάρια σε πιατέλα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα του ταψιού, γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;