Κατηγορίες

Σουβλάκια σολομού με λαχανικά

Σουβλάκια σολομού με λαχανικά
Μια υπέροχη ιδέα για διαφορετικά σουβλάκια. Αυτά τα μαριναρισμένα σε πορτοκάλι σουβλάκια με φιλέτο σολομού και λαχανικά είναι υγιεινά, ελαφριά, νόστιμα και κυρίως πανεύκολα- ακόμα και ο πιο αρχάριος στην κουζίνα μπορεί να τα φτιάξει.

Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς το δέρμα, κομμένο σε κύβους
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 μικρό κολοκύθι
1 μικρή μελιτζάνα
1 φλιτζάνι ανανά σε κύβους
20 ντοματίνια
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα
χυμό από 1 ½ πορτοκάλι
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί με 1 κ.γ. αλάτι. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια σολομού, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
2.  Κόβουμε όλα τα λαχανικά (εκτός από τα ντοματίνια) σε μέτρια κομμάτια για να περαστούν στα σουβλάκια.
3. Ετοιμάζουμε τα σουβλάκια: παίρνουμε 15-20 σουβλάκια ξύλινα (τα οποία έχουμε μουσκέψει για 20 λεπτά στο νερό) και περνάμε σε αυτά κομμάτια σολομού και κομμάτια λαχανικών με όποιο συνδυασμό μας αρέσει. Με ένα πινέλο λαδώνουμε από όλες τις μεριές τα σουβλάκια, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τα ψήνουμε στο γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 15 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;